Over ons

Velotia is een jong en dynamisch Nederlands bedrijf dat zich ten doel heeft gesteld om mensen op een duurzame, stijlvolle, betrouwbare en veilige manier naar hun bestemming te brengen.

Toekomst proef

Omdat al onze scooters volledig elektrisch zijn, voldoen ze uiteraard aan de EURO-4 norm die op 1 januari 2018 van start is gegaan.

De overheid wil met deze regel bereiken dat er alleen nog maar schone brommers en scooters op de markt komen. Scooters die aan de EURO-4 norm voldoen zijn namelijk een stuk minder schadelijk voor het milieu dan de oudere EURO-2 of EURO-3 scooters. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat vanaf 2025 alleen nog elektrische scooters nieuw kunnen worden gekocht.

Met een Velotia E-scooter heeft u te allen tijde toegang tot binnensteden. Om de schadelijke uitstoot van uitlaatgassen te verminderen, stellen steeds meer steden milieuzones in. In een milieuzone ben je alleen welkom als je met een auto, brommer of scooter rijdt die weinig luchtvervuiling oplevert.
Met een Velotia E-scooter rijdt u soepel, geruisloos en zonder uitstoot; altijd en overal ‘on rout-e’ dus!

Snel & betrouwbaar

Met een E-scooter levert u qua snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid op geen enkele manier in op een brandstofscooter.

De optreksnelheid van een E-scooter is zelfs vele malen groter dan die van een normale brandstofscooter.

En tanken doe je gewoon thuis aan de stekker. De accu’s van al onze E-scooters zijn licht en gemakkelijk op te laden. Binnen 4-6 uur zijn de accu’s volledig opgeladen en is het bereik weer maximaal. Al naar gelang rijstijl (sport of eco) en of de E-scooter een 25 km/uur of 45 km/uur is, ligt het bereik tussen de 60 – 80 km met een enkele accu.

Veilig en comfortabel

De Velotia E-scooters zijn verkrijgbaar in 2 snelheden: 25 of 45 km/uur. U kiest zelf wat het beste bij u past. Houd u er echter wel rekening mee dat bij 45 km/uur een helm verplicht is en er wellicht in de toekomst ook helmplicht zal komen voor 25 km/uur scooters.

Een Velotia E-scooter is niet alleen een snelle, wendbare en comfortabele manier om je voort te bewegen door het verkeer, maar ook een veilige manier. Voorzien van een tubeless banden systeem en krachtige remmen. De led verlichting zorgt er bovendien voor dat je goed te zien bent in het donker.

Krachtige accu

Alle Velotia E-scooters zijn voorzien van een krachtige motor en een hoge kwaliteit lithium accu die snel en eenvoudig is op te laden en ook uitstekend presteert bij lagere buitentemperaturen.  

Trendy design

Bij Velotia hechten we naast duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid grote waarde aan ontwerp en uitstraling. Met bijzondere aandacht hebben we een aantal moderne en stijlvolle modellen ontwikkeld. Al onze E-scooters zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en zijn voorzien van een helder digitaal display. Uiteraard is ook gedacht aan connectivity: elke scooter beschikt over bluetooth en een USB-aansluiting. 

Servicenetwerk

Velotia beschikt over een uitgebreid landelijk dealer- en service netwerk. Hierdoor kunt u voor service en onderhoud altijd terecht bij een dealer c.q. servicepunt in uw eigen regio. Als er een probleem is met de E-scooter van Velotia neemt u hierover rechtstreeks contact op met een servicepunt in de eigen regio. Bij Velotia doen we er alles aan om u zo zorgeloos mogelijk
te laten rijden. Ons motto is niet voor niks ‘altijd en overal on rout-e met Velotia’!