Over ons

Velotia is een jong en dynamisch Nederlands bedrijf dat zich ten doel heeft gesteld om mensen op een duurzame, stijlvolle, betrouwbare en veilige manier naar hun bestemming te brengen.

Toekomst proef

Omdat al onze scooters volledig elektrisch zijn, voldoen ze uiteraard aan de EURO-4 norm die op 1 januari 2018 van start is gegaan.

De overheid wil met deze regel bereiken dat er alleen nog maar schone brommers en scooters op de markt komen. Scooters die aan de EURO-4 norm voldoen zijn namelijk een stuk minder schadelijk voor het milieu dan de oudere EURO-2 of EURO-3 scooters.

Met een Velotia E-scooter heeft u te allen tijde toegang tot binnensteden. Om de schadelijke uitstoot van uitlaatgassen te verminderen, stellen steeds meer steden milieuzones in. In een milieuzone ben je alleen welkom als je met een auto, brommer of scooter rijdt die weinig luchtvervuiling oplevert.
Met een Velotia E-scooter rijdt u soepel, geruisloos en zonder uitstoot; altijd en overal ‘on rout-e’ dus!

Snel & betrouwbaar

Met een E-scooter levert u qua snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid op geen enkele manier in op een brandstofscooter.

De optreksnelheid van een E-scooter is zelfs vele malen groter dan die van een normale brandstofscooter (link naar filmpje met daarin naast elkaar optrekkende E-scooter en brandstofscooter?).

En tanken doe je gewoon thuis aan de stekker. De accu van al onze E-scooters is in een handomdraai eenvoudig te demonteren, mee naar binnen te nemen en op te laden. Binnen 4-6 uur is de accu volledig opgeladen en is het bereik weer maximaal. Al naar gelang rijstijl (sport of Eco) en of de Escooter een 25 km/uur of 45 km/uur scooter is, ligt het bereik tussen de 50 – 70 km.

Veilig en comfortabel

De Velotia E-scooters zijn verkrijgbaar in 2 snelheden: 25 of 45 km/uur. U kiest zelf wat het beste bij u past. Houd u er echter wel rekening mee dat bij 45 km/uur een helm verplicht is en er wellicht in de toekomst ook helmplicht zal komen voor 25 km/uur scooters.

Een Velotia E-scooter is niet alleen een snelle, wendbare en comfortabele manier om je voort te bewegen door het verkeer, maar ook een veilige manier. Voorzien van een tubeless systeem en krachtige remmen. De ledverlichting zorgt er bovendien voor dat je goed te zien bent in het donker.

Krachtige accu

Alle Velotia E-scooters zijn voorzien van een krachtige motor en een hoge kwaliteit li-ion accu. De hoogwaardige accu’s van de Velotia E-scooters gaan wel 4x langer mee dan de reguliere loodaccu’s van andere elektrische scooters! Daarnaast zijn onze accu’s licht, gemakkelijk op te laden en presteren ze ook uitstekend bij lagere buitentemperaturen.

Trendy design

Bij Velotia hechten we naast duurzaamheid, betrouwbaarheid en veiligheid grote waarde aan ontwerp en uitstraling. Met bijzondere aandacht hebben we een aantal moderne en stijlvolle modellen ontwikkeld. Al onze E-scooters zijn verkrijgbaar in diverse metallic-lak kleuren, hebben 10inch banden en zijn voorzien van een helder digitaal display. Uiteraard is ook gedacht aan connectivity: elke scooter beschikt over bluetooth en een USB-aansluiting. Wilt u uw E-scooter customizen naar eigen smaak en stijl dan bieden we via de webshop diverse wrap-pakketten en andere accessoires om uw scooter te personaliseren en te stylen.

Servicenetwerk

Velotia beschikt over een uitgebreid landelijk dealer- en service netwerk. Hierdoor kunt u voor service en onderhoud altijd terecht bij een dealer c.q. servicepunt in uw eigen regio. Als er een probleem is met de E-scooter van Velotia neemt u hierover rechtstreeks contact op met een servicepunt in de eigen regio. Mocht er onverhoopt een garantieclaim zijn dan neemt dit servicepunt alle afhandeling hieromtrent van u over; bij Velotia doen we er alles aan om u zo zorgeloos mogelijk
te laten rijden. Ons motto is niet voor niks ‘altijd en overal on rout-e met Velotia’!